Η σημασία του καρδιογραφήματος

Μπορεί η εξέλιξη της τεχνολογίας να έχει συμβάλλει στην αύξηση των διαγνωστικών δυνατοτήτων μέσω νεότερων εξετάσεων, το καρδιογράφημα όμως παραμένει μια πολύ σημαντική εξέταση. Όπως μας εξηγεί ο καρδιολόγος Βασίλειος Κοντός το καρδιογράφημα μπορεί να διαγνώσει έναν μεγάλο αριθμό καρδιακών παθήσεων όπως η στεφανιαία νόσος, οι αρρυθμίες, μεταβολικές διαταραχές, υπερτροφία των κοιλοτήτων της καρδιάς κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση την καρδιά μας;

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια περίοδο που συνοδεύεται από μεγάλες αλλαγές στο σώμα κάθε γυναίκας. Πόσο επηρεάζεται όμως η καρδιά; Παρά το γεγονός πως για πολλά χρόνια οι καρδιαγγειακές παθήσεις αφορούσαν κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό, σταδιακά παρατηρείται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης σε γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση.

Διαβάστε Περισσότερα

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τον επίμονο πονοκέφαλο και την ημικρανία!

Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως ταλαιπωρείται από πονοκεφάλους και ημικρανίες, και παρόλο που ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι ήπιος και να διαρκέσει λίγες ώρες, μια ημικρανία είναι μια πιο σοβαρή κατάσταση όπου ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και για μέρες.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί προκαλείται ευαισθησία στα δόντια!

Πολλές φορές νιώθουμε πόνο, όταν καταναλώνουμε ένα κρύο ρόφημα ή όταν απλά βουτσίζουμε τα δόντια μας. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι έντονο ή ήπιος και στιγμιαίος και οφείλεται στον ερεθισμό του νεύρου του δοντιού.

Διαβάστε Περισσότερα

Αντιμετωπίστε τον χρόνιο πόνο με βελονισμό

Ο βελονισμός ασκείται εδώ και αιώνες στην Ασία και αποτελεί μια θεραπευτική τεχνική ολιστικής ιατρικής. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, λειτουργεί επηρεάζοντας τη ροή της ενέργειας τσι, μέσω 12 καναλιών ή μεσημβρινών που διατρέχουν κατά μήκος του σώματος. Η ιατρός βελονιστής στην Αγία Παρασκευή Λίνα Παππά-Γεωργίου, μας μιλά για το ρόλο του ιατρικού βελονισμού στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Διαβάστε Περισσότερα